Jednoduchý chlebíček se sešeným ovocem

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
3 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené ovoce nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nasypeme do ní nakrájené sušené ovoce, přidáme vejce, změklé máslo, cukr, mouku a prášek do pečiva.
  • 3
    Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
  • 4
    Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny mimo ovoce ušleháme v míse do hladkého těsta, pak teprve do něj ovoce vmícháme. Těsto dáme do pečicí nádoby, tu vložíme do přístroje.
  • 5
    Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
  • 6
    Nejpozději 10 minut před koncem cyklu průběh pečení zkontrolujeme, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
  • 7
    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.