Jednoduchý čokoládový dort

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
964 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C. Olejem vymastíme dvě formy o průměru cca 18 cm a vysypeme moukou.
  • 2
    Do mísy přesejeme mouku, kakao a kypřicí prášek. Přidáme cukr, vejce, změklý margarín a mléko a vyšleháme měkké, jemné těsto. Rozdělíme je do obou forem a rozetřeme. Pečeme cca 25 minut, dokud povrch nezpevní. Po vyjmutí necháme 10 min chladnout a poté korpusy vyklopíme. Necháme je vychladnout hladkou stranou nahoru na drátěné podložce.
  • 3
    Mezitím ušleháme ze smetany šlehačku. Jeden díl korpusu potřeme malinovou marmeládou a šlehačkou oba korpusy spojíme. Těsně před podáváním posypeme prosátým moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.