Jednoduchý čokoládový dort
65 min.
Ingredience
- 2lžíceMarmeláda malinová
- 1lžičkaOlej slunečnicový
- 125gramůCukr moučkový
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůMargarín
- 3lžíceMléko plnotučné
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 145mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůKakao
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
964 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C. Olejem vymastíme dvě formy o průměru cca 18 cm a vysypeme moukou.
- 2Do mísy přesejeme mouku, kakao a kypřicí prášek. Přidáme cukr, vejce, změklý margarín a mléko a vyšleháme měkké, jemné těsto. Rozdělíme je do obou forem a rozetřeme. Pečeme cca 25 minut, dokud povrch nezpevní. Po vyjmutí necháme 10 min chladnout a poté korpusy vyklopíme. Necháme je vychladnout hladkou stranou nahoru na drátěné podložce.
- 3Mezitím ušleháme ze smetany šlehačku. Jeden díl korpusu potřeme malinovou marmeládou a šlehačkou oba korpusy spojíme. Těsně před podáváním posypeme prosátým moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.