Jednoduchý jablečný kompot
60 min.
Ingredience
- 1kilogramJablka
- 250gramůCukr krystal
- 5decilitrůVoda pitná
- 2lžíceCitronová kůra
- 1kusSkořice celá
- 1kusVanilkový lusk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
7 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na čtvrtky. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme citronovou kůru, skořici a vanilku. Vložíme jablka, povaříme 10 - 15 minut.
- 2Poté jablka rozdělíme do sklenic, nálev scedíme, zalijeme jím ovoce, zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí uložíme na temném, suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.