Jednoduchý jablečný kompot

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
7 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na čtvrtky. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme citronovou kůru, skořici a vanilku. Vložíme jablka, povaříme 10 - 15 minut.
  • 2
    Poté jablka rozdělíme do sklenic, nálev scedíme, zalijeme jím ovoce, zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí uložíme na temném, suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.