Jednoduchý kompot z hroznového vína
50 min.
Ingredience
- 3kilogramyHroznové víno
- 1kilogramCukr krystal
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
3 g
Cukr
146 g
Postup přípravy
- 1Zralé hrozny důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, celé střapce rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme hrozny.
- 2Sklenice uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme, uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.