Jednoduchý švestkový koláč
60 min.
Ingredience
- 90mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 25gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaDroždí sušené
- 500gramůŠvestky
- 200gramůCukr třtinový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Vlažné mléko, vejce, máslo, sůl, krupicový cukr, skořici, téměř všechnu mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Po ukončení programu vyklopíme těsto na zbytkem mouky pomoučenou desku, jemně prohněteme a vyválíme na placku tak, aby se akorát vešla na vymazaný plech. Navrch rozložíme rozpůlené, vypeckované švestky a necháme 40 minut kynout. Poté posypeme třtinovým cukrem a pečeme v troubě při 190 stupních 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.