Jednoduchý vanilkový krém
20 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceMouka polohrubá
- 0,5kusVanilkový lusk
- 180gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
18 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
15 mg
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Z mléka, žloutku, polohrubé mouky a vanilky uvaříme ve vodní lázni hladkou kaši.
- 2V misce vyšleháme máslo s cukrem a postupně po lžících zašleháváme vychladlou kaši. Kaše i máslo mají mít stejnou teplotu, jinak by se krém srazil.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.