Jednoduchý vývar (Court-bouillon)
35 min.

Ingredience
- 2,5litryVoda pitná
- 500mililitrůVíno bílé
- 10gramůTymián čerstvý
- 5kusůBobkový list
- 20gramůPepř černý celý
- 100gramůCibule
- 30gramůSůl mořská
- 10gramůCeler - nať
- 100gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na slabé plátky. Mrkev s bylinkami vložíme do vody a 5 minut povaříme. Poté přidáme cibuli a po 5 minutách varu přilijeme víno. Opět 5 minut povaříme a přidáme sůl, pepř a vaříme 10 minut. Rychle zchladíme a používáme podle potřeby.
- 2Opět je mnoho různých variant. Můžeme přidat citrón, celer, petržel, rajče, šafrán... Bílé víno můžeme nahradit vínem červeným. Nebo část vína zaměnit za vinný ocet. Tato kombinace je zvláště vhodná při vaření korýšů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.