Jednoduchý vývar (Court-bouillon)

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na slabé plátky. Mrkev s bylinkami vložíme do vody a 5 minut povaříme. Poté přidáme cibuli a po 5 minutách varu přilijeme víno. Opět 5 minut povaříme a přidáme sůl, pepř a vaříme 10 minut. Rychle zchladíme a používáme podle potřeby.
  • 2
    Opět je mnoho různých variant. Můžeme přidat citrón, celer, petržel, rajče, šafrán... Bílé víno můžeme nahradit vínem červeným. Nebo část vína zaměnit za vinný ocet. Tato kombinace je zvláště vhodná při vaření korýšů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.