Jednoduchý žemlový knedlík
35 min.
Ingredience
- 200mililitrůMléko polotučné
- 4litryVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 1,5lžičkySůl
- 1kusŽemle tuková
- 500gramůMouka polohrubá
- 1,5lžičkyDroždí sušené
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
4 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
774 mg
Postup přípravy
- 1Vlažné mléko, 100 ml vody, rozšlehané vejce, cukr, sůl, na kostičky nakrájené žemle, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a vytvoříme 2 knedlíky. Necháme je 10 minut kynout a poté 20 minut vaříme v osolené vodě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.