Jednoduchý žemlový knedlík

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 4litryVoda pitná
    • 1kusVejce slepičí
    • 1,5lžičkySůl
    • 1kusŽemle tuková
    • 500gramůMouka polohrubá
    • 1,5lžičkyDroždí sušené
    • 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
4 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
774 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlažné mléko, 100 ml vody, rozšlehané vejce, cukr, sůl, na kostičky nakrájené žemle, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a vytvoříme 2 knedlíky. Necháme je 10 minut kynout a poté 20 minut vaříme v osolené vodě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.