Jednohubky s krevetami
40 min.
Ingredience
- 6plátkůChléb toastový pšeničný světlý
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule červená
- 1lžíceVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 300gramůKrevety tygří
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
554 mg
Cukr
204 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve pokapeme citronem předvařené krevety a necháme chvíli odpočinout. Plátky světlého toustového chleba pečeme 5 až 7 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vychladlé je potřeme petrželkovým máslem a rozkrojíme na 4 díly. Na každý kousek položíme plátek okurky, trochu kopru a krevetu.
- 2Petrželkové máslo připravíme tak, že rozehřejeme kousek ze 125 g másla a opečeme na něm 1 šalotku. Přilijeme 1 lžíci bílého vína a povaříme. Osolíme, zchladíme a spolu s 1 lžící nasekané petrželky přidáme ke zbylému máslu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.