Jehně pečené na rožni
360 min.
Ingredience
- 1kusJehněčí maso
- 1kilogramSůl
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3656 kcal
Bílkoviny
200 g
Tuky
222 g
Sacharidy
1 g
Vápník
154 g
Železo
17 g
Postup přípravy
- 1Vyvrhnuté a očištěné jehně bez hlavy omyjeme, zevnitř a zvenku potřeme důkladně solí.
- 2Připevníme ho k rožni tak, že nohy nad rožněm přitáhneme k tělu a zajistíme je drátem.
- 3Jehně pečeme vysoko nad žhavým dřevěným uhlím.
- 4Pokud by jsme chtěli jehně péct nad ohněm, budeme oheň udržovat stranou a pečeme jen v žáru ohně.
- 5Jehně otáčíme pomalu a hlavně pravidelně, aby se opeklo rovnoměrně ze všech stran.
- 6Pečeme minimálně 3 - 4 hodiny.
- 7Upečené jehněčí na rožni je nejchutnější jíst teplé, hned jak se sejme z rožně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.