Jehně pečené na rožni

360 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3656 kcal
Bílkoviny
200 g
Tuky
222 g
Sacharidy
1 g
Vápník
154 g
Železo
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyvrhnuté a očištěné jehně bez hlavy omyjeme, zevnitř a zvenku potřeme důkladně solí.
  • 2
    Připevníme ho k rožni tak, že nohy nad rožněm přitáhneme k tělu a zajistíme je drátem.
  • 3
    Jehně pečeme vysoko nad žhavým dřevěným uhlím.
  • 4
    Pokud by jsme chtěli jehně péct nad ohněm, budeme oheň udržovat stranou a pečeme jen v žáru ohně.
  • 5
    Jehně otáčíme pomalu a hlavně pravidelně, aby se opeklo rovnoměrně ze všech stran.
  • 6
    Pečeme minimálně 3 - 4 hodiny.
  • 7
    Upečené jehněčí na rožni je nejchutnější jíst teplé, hned jak se sejme z rožně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.