Jehněčí játra na grilu

25 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
37 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. Našleháme si jogurt a smícháme jej s garam masalou, chilli, solí, zázvorovou a česnekovou pastou. Kousky jater v marinádě vyválíme a odložíme na 8 hodin bokem. Rajčata nakrájíme na takové kostky, které budeme moci napíchnout na špejli. Listy máty opláchneme pod tekoucí vodou.
  • 2
    Na špejli napíchneme vždy kus jater, rajče, mátu, kus jater, papriku, kus jater a mátu. Vše potřeme máslem a 10 minut opékáme na dřevěném uhlí. Sem tam špejli otočíme.
  • 3
    Rozehřejeme si smetanu a zalijeme ji zbytkem marinády. Vzniklou směsí polijeme špízy, posypeme mletým kmínem a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.