Jehněčí játra na grilu
25 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 4kusyRajčata
- 4kusyPaprika červená
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1lžícePasta česneková
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžičkaKmín mletý
- 50mililitrůMáta
- 5lžicMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 200gramůJogurt bílý
- 1lžícePasta zázvorová
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 0,5kilogramJátra jehněčí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
37 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Játra zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. Našleháme si jogurt a smícháme jej s garam masalou, chilli, solí, zázvorovou a česnekovou pastou. Kousky jater v marinádě vyválíme a odložíme na 8 hodin bokem. Rajčata nakrájíme na takové kostky, které budeme moci napíchnout na špejli. Listy máty opláchneme pod tekoucí vodou.
- 2Na špejli napíchneme vždy kus jater, rajče, mátu, kus jater, papriku, kus jater a mátu. Vše potřeme máslem a 10 minut opékáme na dřevěném uhlí. Sem tam špejli otočíme.
- 3Rozehřejeme si smetanu a zalijeme ji zbytkem marinády. Vzniklou směsí polijeme špízy, posypeme mletým kmínem a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.