Jehněčí karé s aromatickou slaninou
50 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1kilogramJehněčí pečeně
- 2kusyCuketa
- 1lžíceTymián sušený
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 6lžicOlej olivový
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
37 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
707 mg
Postup přípravy
- 1Na obalení masa si odložíme 4 plátky slaniny, zbytek rozmixujeme najemno se lžící nasekaných jehliček tymiánu a špetkou soli. Vzniklou směsí potřeme ze všech stran jehněčí maso a celý kus obalíme do plátků slaniny. Ovážeme kuchyňským provázkem.
- 2V kastrolu rozpálíme 3 lžíce oleje a maso zprudka 7-8min opečeme.
- 3Cca 50g mrkve nakrájíme na kostičky a odložíme stranou. Zbytek mrkve a cukety nakrájíme na velké kousky, na obou stranách seřízneme do tvaru špičky a cca 2-3min povaříme v osolené vodě. Slijeme a odložíme stranou.
- 4V kastrole vhodném do trouby rozpálíme zbytek oleje a krátce orestujeme na plátky nakrájenou cibuli a kostičky mrkve. Přidáme maso, podlijeme vínem, zakryjeme a na mírném ohni dusíme 10-12min.
- 5Poté přilijeme naběračku vývaru, zvýšíme teplotu a bez pokličky necháme vydusit šťávu.
- 6Provázek odstraníme, přidáme vařenou zeleninu, vložíme do trouby a při 180C prohřejeme 7-8min.
- 7Jehněčí karé podáváme s teplou zeleninou a vypečnou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.