Jehněčí karé s aromatickou slaninou

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
37 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
707 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na obalení masa si odložíme 4 plátky slaniny, zbytek rozmixujeme najemno se lžící nasekaných jehliček tymiánu a špetkou soli. Vzniklou směsí potřeme ze všech stran jehněčí maso a celý kus obalíme do plátků slaniny. Ovážeme kuchyňským provázkem.
  • 2
    V kastrolu rozpálíme 3 lžíce oleje a maso zprudka 7-8min opečeme.
  • 3
    Cca 50g mrkve nakrájíme na kostičky a odložíme stranou. Zbytek mrkve a cukety nakrájíme na velké kousky, na obou stranách seřízneme do tvaru špičky a cca 2-3min povaříme v osolené vodě. Slijeme a odložíme stranou.
  • 4
    V kastrole vhodném do trouby rozpálíme zbytek oleje a krátce orestujeme na plátky nakrájenou cibuli a kostičky mrkve. Přidáme maso, podlijeme vínem, zakryjeme a na mírném ohni dusíme 10-12min.
  • 5
    Poté přilijeme naběračku vývaru, zvýšíme teplotu a bez pokličky necháme vydusit šťávu.
  • 6
    Provázek odstraníme, přidáme vařenou zeleninu, vložíme do trouby a při 180C prohřejeme 7-8min.
  • 7
    Jehněčí karé podáváme s teplou zeleninou a vypečnou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.