Jehněčí kebab pikantní
20 min.
Ingredience
- 125gramůCibule
- 125mililitrůOlej stolní
- 900gramůJehněčí maso
- 3kusyPaprika zelená
- 5stroužkůČesnek
- 10gramůBobkový list
- 2kusyCitrony
- 15gramůKmín římský
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 25gramůKurkuma
- 10gramůPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
60 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pro přípravu jehněčího kebabu potřebujeme marinádu, kterou si připravíme smícháním oleje s jemně nasekanou cibulí, citronovou šťávou, lisovaným česnekem, mletým kmínem, paprikou, rozdrceným bobkovým listem, nasekaným koriandrem a mletou kurkumou. Vše s olejem řádně a jemně promícháme.
- 2Maso si nakrájíme na malé kousky, vložíme do uzavíratelné nádoby a zalijeme marinádou. Promícháme a necháme v lednici uležet na 2-24 hodin, čím déle necháme uležet, tím výraznější chuť marinády maso získá. Kousky masa, celé papriky a kostky cibule střídavě napichujeme na jehly. Navlečené jehly klademe na předem rozehřátý gril a nezakryté grilujeme 7-8 minut, postupně jehly otáčíme dokola, abychom maso opekli ze všech stran.
- 3Podáváme s rýží. K ozdobení můžeme zvolit plátek citronu, snítku natě a měsíček rajčete.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.