Jehněčí kotletky s novými bramborami
70 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePepř čtyř barev
- 700gramůBrambory rané
- 800gramůJehněčí kotlety
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
35 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme drcený pepř, citronovou šťávu a olej a vzniklou pastou potřeme očištěné kotletky. Zakryjeme a necháme alespoň 30min marinovat.
- 2Poté na rozpáleném oleji maso opečeme z obou stran. Zakápneme trochou vody a pod pokličkou dusíme ještě cca 30min doměkka. Na závěr šťávu necháme vysmahnout.
- 3Mezitím uvaříme oloupané brambory v osolené vodě a scedíme.
- 4Kotletky podáváme s bramborami omaštěnými máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.