Jehněčí kotletky s ořechovou krustou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1001 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
72 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
12 g
Cukr
653 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pastiňák a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vaříme je ve smetaně do měkka. Poté je rozmixujeme. Přidáme máslo, sůl a pepř.
  • 2
    Na olivovém oleji opečeme celý stroužek česneku a snítku tymiánu.
  • 3
    Jehněčí hřbet vcelku osolíme a opepříme a opékáme ze všech stran (asi 2 minuty jedna strana) na tymiánu.
  • 4
    Ořechy rozmixujeme s chlebem a touto směsí obalíme maso.
  • 5
    Dáme vcelku na plech a pečeme na 180 °C spolu se šalotkou nakrájenou na kolečka asi 8 minut.
  • 6
    Poté naporcujeme a podáváme s pastiňákovým pyré ozdobené čerstvou majoránkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.