Jehněčí kotletky s ořechovou krustou
40 min.
Ingredience
- 1kilogramPastinák
- 500gramůBrambory
- 250mililitrůSmetana
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 1200gramůJehněčí hřbet
- 1kusTymián
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 150gramůOřechy vlašské
- 50gramůChléb konzumní
- 2kusyŠalotka
- 10gramůMajoránka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1001 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
72 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
12 g
Cukr
653 mg
Postup přípravy
- 1Pastiňák a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vaříme je ve smetaně do měkka. Poté je rozmixujeme. Přidáme máslo, sůl a pepř.
- 2Na olivovém oleji opečeme celý stroužek česneku a snítku tymiánu.
- 3Jehněčí hřbet vcelku osolíme a opepříme a opékáme ze všech stran (asi 2 minuty jedna strana) na tymiánu.
- 4Ořechy rozmixujeme s chlebem a touto směsí obalíme maso.
- 5Dáme vcelku na plech a pečeme na 180 °C spolu se šalotkou nakrájenou na kolečka asi 8 minut.
- 6Poté naporcujeme a podáváme s pastiňákovým pyré ozdobené čerstvou majoránkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.