Jehněčí kotletky v jogurtové marinádě
40 min.
Ingredience
- 1lžíceMáta
- 2lžíceKoriandr
- 1kusLimetka
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceMandle mleté
- 250gramůJogurt bílý
- 1000gramůJehněčí kotlety
- 1lžičkaKmín římský
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
25 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
918 mg
Cukr
221 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme nasekané bylinky, nastrouhanou kůru z 1 limetky, lžíci limetkové šťávy a prolisovaný česnek. Přidáme jogurt, mleté mandle, sůl, pepř, koření a vše dobře promícháme.
- 2V připravené marinádě obalíme očištěné jehněčí kotlety a necháme přikryté asi 2 hodiny v chladničce.
- 3Potom kotlety znovu promícháme s marinádou a rozložíme je na rošt grilu. Můžeme je grilovat i v misce z alobalu asi 15cm nad žhavými uhlíky. Během grilování maso několikrát obrátíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.