Jehněčí kotlety ve švestkové marinádě
40 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kotlety
- 20mililitrůOlej rostlinný
- Na marinádu
- 150gramůDžem švestkový
- 60gramůCukr krupice
- 1kusChilli paprička
- 1kusAnýz
- 1lžíceWorcester
- 2lžíceCitronová šťáva
- 60mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaMouka kukuřičná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
41 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
55 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Z kotlet odstraníme tuk, potřeme švestkovou marinádou a pod fólií necháme několik hodin odležet.
- 2Marinované kotlety položíme na rošt potřený olejem a pečeme pod grilem předehřátým na střední teplotu. Z každé strany kotlety grilujeme asi 7 minut, během grilování potíráme zbývající marinádou.
- 3Maso podáváme posypané jemně posekanou petrželovou natí.
- 4Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester, citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou a opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.