Jehněčí kotlety ve švestkové marinádě

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramJehněčí kotlety
    • 20mililitrůOlej rostlinný
  • Na marinádu
    • 150gramůDžem švestkový
    • 60gramůCukr krupice
    • 1kusChilli paprička
    • 1kusAnýz
    • 1lžíceWorcester
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 60mililitrůVoda pitná
    • 1lžičkaMouka kukuřičná
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
41 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
55 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kotlet odstraníme tuk, potřeme švestkovou marinádou a pod fólií necháme několik hodin odležet.
  • 2
    Marinované kotlety položíme na rošt potřený olejem a pečeme pod grilem předehřátým na střední teplotu. Z každé strany kotlety grilujeme asi 7 minut, během grilování potíráme zbývající marinádou.
  • 3
    Maso podáváme posypané jemně posekanou petrželovou natí.
  • 4
    Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester, citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou a opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.