Jehněčí kýta na smetaně
65 min.
Ingredience
- 750gramůJehněčí kýta
- 150gramůCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 4decilitryVývar z hovězích kostí
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 5gramůSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
49 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, na něm osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Zaprášíme moukou, paprikou a opět smažíme. Zalijeme vychladlým vývarem, osolíme a dusíme, ke konci dušení přilijeme smetanu, dodusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.