Jehněčí maso na paprice
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůJehněčí plec
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
38 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
770 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na menší kousky a osolíme.
- 2V kastrole rozškvaříme drobně nakrájenou slaninu, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme dorůžova. Vložíme připravené maso, přidáme mletou papriku a dusíme, až šťáva vysmahne na tuk.
- 3Maso zaprášíme moukou, podusíme a zalijeme vývarem (nebo horkou vodou). Přidáme rajčatový protlak (nebo čerstvá rajčata) a vše dusíme doměkka. Nakonec přilijeme kyselou smetanu a chvíli povaříme.
- 4Podáváme s knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.