Jehněčí maso na paprice

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 1000gramůJehněčí plec
    • 1lžičkaSůl
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 1lžícePaprika mletá sladká
    • 2,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
    • 1šálekVývar z hovězích kostí
    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
38 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
770 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na menší kousky a osolíme.
  • 2
    V kastrole rozškvaříme drobně nakrájenou slaninu, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme dorůžova. Vložíme připravené maso, přidáme mletou papriku a dusíme, až šťáva vysmahne na tuk.
  • 3
    Maso zaprášíme moukou, podusíme a zalijeme vývarem (nebo horkou vodou). Přidáme rajčatový protlak (nebo čerstvá rajčata) a vše dusíme doměkka. Nakonec přilijeme kyselou smetanu a chvíli povaříme.
  • 4
    Podáváme s knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.