Jehněčí maso na zeleném pepři

55 min.

Ingredience

    • 2kusyPaprika žlutá
    • 2kusyPaprika červená
    • 4lžíceOlej rostlinný
    • 500gramůJehněčí kýta
    • 2kusyPaprika zelená
    • 10kusůPepřový list
    • 1lžičkaSměs pěti vůní
    • 1lžičkaKari koření
    • 2lžičkyNakládaný zelený pepř
    • 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme je na kousky ve tvaru kosodélníků. Dva pepřové listy nasekáme na tenké nudličky.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a maso krátce, zprudka orestujeme. Posypeme kořením a vyjmeme.
  • 3
    Do woku vložíme papriku, orestujeme a přilijeme 200ml vody. Přidáme zelený pepř a vaříme dokud se většina tekutiny neodpaří.
  • 4
    Vrátíme zpět maso, promícháme, přidáme nasekané pepřové listy.
  • 5
    Na talíře rozdělíme vždy dva celé pepřové listy, na ně upravíme maso a ihned horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.