Jehněčí maso na zeleném pepři
55 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika žlutá
- 2kusyPaprika červená
- 4lžíceOlej rostlinný
- 500gramůJehněčí kýta
- 2kusyPaprika zelená
- 10kusůPepřový list
- 1lžičkaSměs pěti vůní
- 1lžičkaKari koření
- 2lžičkyNakládaný zelený pepř
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme je na kousky ve tvaru kosodélníků. Dva pepřové listy nasekáme na tenké nudličky.
- 2Ve woku rozpálíme olej a maso krátce, zprudka orestujeme. Posypeme kořením a vyjmeme.
- 3Do woku vložíme papriku, orestujeme a přilijeme 200ml vody. Přidáme zelený pepř a vaříme dokud se většina tekutiny neodpaří.
- 4Vrátíme zpět maso, promícháme, přidáme nasekané pepřové listy.
- 5Na talíře rozdělíme vždy dva celé pepřové listy, na ně upravíme maso a ihned horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.