Jehněčí maso s rajčaty
60 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí plec
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 4kusyRajčata
- 80gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso vykostíme, upravíme do tvaru válečku, protkneme slaninou a osolíme.
- 2V kastrole vyškvaříme zbylou slaninu, přidáme máslo, jemně nakrájenou cibuli a osmahneme. Na tomto základu opečeme maso po celém povrchu. Přidáme koření, podlijeme vývarem a pečeme téměř doměkka.
- 3Nakonec přidáme omytá, na plátky nakrájená rajčata, šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a povaříme. Maso vyjmeme, nakrájíme a šťávu prolisujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.