Jehněčí na cibulkách
85 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso
- 1500mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaOlej sezamový
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2lžíceŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 2lžíceOcet rýžový
- 30gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
337 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso vložíme do většího hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem, přitom 250 ml vývaru odložíme stranou. Vaříme doměkka.
- 2Jehněčí nakrájíme na plátky o velikosti asi 1,5x 2 centimetry a tloušťce 3 milimetry. Jednotlivé kousky jehněčího masa obalujeme ve škrobu.
- 3Do připraveného woku vlijeme arašídový olej, vhodíme na něj zázvor a zprudka opečeme. Potom přidáme maso a restujeme. Nakonec zalijeme zbytkem vývaru, který jsme si odložili stranou. Ztlumíme plamen a na mírné teplotě vaříme maso, až omáčka, ve které je, zhoustne.
- 4Omyjeme jarní cibulky a nasekáme na drobné kousky.
- 5Maso zakápneme sójovou omáčkou, rýžovým octem a sezamovým olejem. Osolíme a posypeme nasekanou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.