Jehněčí na cibulkách

85 min.

Ingredience

    • 600gramůJehněčí maso
    • 1500mililitrůVývar zeleninový
    • 2kusyCibulka jarní
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 1lžičkaOlej sezamový
    • 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
    • 2lžíceŠkrob jemný kukuřičný gustin
    • 2lžíceOcet rýžový
    • 30gramůZázvor celý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
337 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso vložíme do většího hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem, přitom 250 ml vývaru odložíme stranou. Vaříme doměkka.
  • 2
    Jehněčí nakrájíme na plátky o velikosti asi 1,5x 2 centimetry a tloušťce 3 milimetry. Jednotlivé kousky jehněčího masa obalujeme ve škrobu.
  • 3
    Do připraveného woku vlijeme arašídový olej, vhodíme na něj zázvor a zprudka opečeme. Potom přidáme maso a restujeme. Nakonec zalijeme zbytkem vývaru, který jsme si odložili stranou. Ztlumíme plamen a na mírné teplotě vaříme maso, až omáčka, ve které je, zhoustne.
  • 4
    Omyjeme jarní cibulky a nasekáme na drobné kousky.
  • 5
    Maso zakápneme sójovou omáčkou, rýžovým octem a sezamovým olejem. Osolíme a posypeme nasekanou jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.