Jehněčí na paprice
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůJehněčí maso
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1litrVoda pitná
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
56 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
834 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na porce nakrájené jehněčí přední maso, osolíme a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vodou.
- 2Když je maso téměř měkké, necháme je vysmahnout, okořeníme mletou paprikou, znovu podlijeme a přivedeme k varu. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.