Jehněčí pie

130 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
50 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z 250g mouky, 200g másla, 2 špetek soli a vejce vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet v chladu.
  • 2
    Cibuli a petržel pokrájíme.
  • 3
    Maso nakrájíme na 2cm velké kousky.
  • 4
    Olej necháme rozehřát, maso na něm osmažíme společně s hrstí pokrájené cibule.
  • 5
    Osolíme a opepříme a necháme smažit 20 minut.
  • 6
    Přilijeme vývar a přiklopené dusíme dalších 25 minut.
  • 7
    Maso a cibuli vyjmeme a omáčku zahustíme zbylou moukou a máslem.
  • 8
    Za stálého míchání necháme 5 minut povařit, poté odstavíme.
  • 9
    Zapékací formu naplníme masem a cibulí, zalijeme omáčkou a formu překryjeme plátem těsta.
  • 10
    Vprostřed vykrojíme do těsta kolečko, kterým bude unikat pára.
  • 11
    Potřeme vaječným bílkem.
  • 12
    Pečeme 40 minut při 190°C.
  • 13
    Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.