Jehněčí pie
130 min.
Ingredience
- 290gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 270gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 800gramůCibule
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 1000gramůJehněčí plec
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
50 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Z 250g mouky, 200g másla, 2 špetek soli a vejce vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet v chladu.
- 2Cibuli a petržel pokrájíme.
- 3Maso nakrájíme na 2cm velké kousky.
- 4Olej necháme rozehřát, maso na něm osmažíme společně s hrstí pokrájené cibule.
- 5Osolíme a opepříme a necháme smažit 20 minut.
- 6Přilijeme vývar a přiklopené dusíme dalších 25 minut.
- 7Maso a cibuli vyjmeme a omáčku zahustíme zbylou moukou a máslem.
- 8Za stálého míchání necháme 5 minut povařit, poté odstavíme.
- 9Zapékací formu naplníme masem a cibulí, zalijeme omáčkou a formu překryjeme plátem těsta.
- 10Vprostřed vykrojíme do těsta kolečko, kterým bude unikat pára.
- 11Potřeme vaječným bílkem.
- 12Pečeme 40 minut při 190°C.
- 13Vhodnou přílohou je vařená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.