Jehněčí ragú na koriandru
95 min.
Ingredience
- 750gramůJehněčí kýta
- 4lžíceOlej olivový
- 150gramůŠalotka
- 8kusůKardamom
- 1kusSkořice celá
- 1kusBadyán
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 150gramůMeruňky sušené
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceOcet vinný
- 300gramůMrkev kořen
- 5kusůCibulka jarní
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
920 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
41 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
33 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené maso nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Vyjmeme a necháme stranou. Ve výpeku podusíme oloupané šalotky a česnek. Kardamom spolu s ostatním kořením přidáme k šalotce s česnekem, přimícháme opečené maso, sušené meruňky a vše podlijeme vývarem. Ochutíme octem a zvolna dusíme cca 70 minut.
- 2Asi 10 minut před koncem dušení přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev a jarní cibulku.
- 3Pokrm upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.