Jehněčí ragú na rýži basmati
70 min.
Ingredience
- 200gramůCizrna konzervovaná
- 400gramůJehněčí plec
- 2kusyCibule
- 1lžičkaZázvor celý
- 2kusyFeferony
- 4kusyRajčata
- 4kusyMeruňky
- 3lžíceOlej rostlinný
- 100gramůOmáčka Kari
- 250gramůRýže Basmati
- 100gramůHrášek
- 2lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu propláchneme a necháme okapat. Rajčata a meruňky spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky, zázvor oloupeme a nastrouháme, feferonku zbavíme zrnek a nakrájíme na kolečka.
- 2Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme v pánvi na oleji. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, cizrnu, zázvor a feferonky. Vše opékáme ještě 3 minuty. Vmícháme kari omáčku, rajčata, meruňky a podusíme 20 minut.
- 3Rýži basmati uvaříme podle návodu a 5 minut před koncem vaření přidáme k rýži hrášek a nasekané bylinky.
- 4Rýži upravíme na talíře spolu s jehněčím ragú a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.