Jehněčí ragú z Athén
125 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí maso
- 3kusyŠalotka
- 1kusPaprika zelená
- 3kusyRajčata
- 1decilitrKečup ostrý
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 3,5decilitryBujón hovězí
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
861 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
43 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso odblaníme, odstraníme tučné části, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Zelenou masitou papriku a rajčata omyjeme. Papriku rozkrojíme, zbavíme jadýrek a nakrájíme ji na kostky. Masitá rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky.
- 2V hrnci si rozpálíme olivový olej a maso zprudka orestujeme z každé strany po 1 minutě dozlatova. Maso vyjmeme, přidáme máslo, šalotku a pokrájenou papriku a rajčata. Promícháme a smažíme asi 2 minuty, až šalotka zesklovatí. Potom přimícháme 1 dl rajčatového pikantního kečupu, 1 lžičku soli, 0.5 lžičky citronové šťávy, 0.5 lžičky mletého zázvoru a k zelenině vrátíme maso. Přilijeme hovězí bujón a pomalu dusíme pod pokličkou asi 1.5 hodiny doměkka. Po 30 minutách dušení přimícháme omytý, drobně pokrájený koriandr a citronový pepř.
- 3Ragú dochutíme solí a servírujeme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.