Jehněčí řízky zapečené se šunkou a sýrem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1šálekZakysaná smetana
- 500gramůJehněčí kýta
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžíceSardelová pasta
- 100gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
42 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
425 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a na jedné straně osolíme. Na druhé straně je potřeme směsí nasekané cibule, petrželky a sardelové pasty.
- 2Maso vložíme na rozehřáté máslo a mírně podlité dusíme doměkka. Šťávu necháme vydusit, aby maso lehce zhnědlo. Potom povrch řízků potřeme smetanou, posypeme nasekanou šunkou a nastrouhaným sýrem. V troubě zapečeme dorůžova.
- 3Podáváme s rýží nebo se špagetami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.