Jehněčí s kokosem a rýží
18 min.
Ingredience
- 200gramůRýže Basmati
- 3kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceZázvor mletý
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 20mililitrůMléko kokosové
- 2lžíceKokos strouhaný
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceOmáčka rybí
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
41 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži připravíme dle návodu na obalu. Cibuli pokrájíme nadrobno a spolu s prolisovaným česnekem a zázvorem ji 3 minuty osmahneme ve wok pánvi na rozpáleném oleji. Poté přidáme maso, rybí a sójovou omáčku. Důkladně vše promícháme a zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Zakryjeme a necháme 5 minut vařit.
- 2Na závěr už jen posypeme kokosem, rozdělíme na talíře a podáváme spolu s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.