Jehněčí s kokosem a rýží

18 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůRýže Basmati
    • 3kusyCibule
    • 2stroužkyČesnek
    • 1lžíceZázvor mletý
    • 500gramůJehněčí maso mleté
    • 200mililitrůHovězí vývar základní
    • 20mililitrůMléko kokosové
    • 2lžíceKokos strouhaný
    • 1lžíceOmáčka sójová
    • 1lžíceOmáčka rybí
    • 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
41 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži připravíme dle návodu na obalu. Cibuli pokrájíme nadrobno a spolu s prolisovaným česnekem a zázvorem ji 3 minuty osmahneme ve wok pánvi na rozpáleném oleji. Poté přidáme maso, rybí a sójovou omáčku. Důkladně vše promícháme a zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Zakryjeme a necháme 5 minut vařit.
  • 2
    Na závěr už jen posypeme kokosem, rozdělíme na talíře a podáváme spolu s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.