Jehněčí se saté omáčkou

60 min.

Ingredience

    • 450gramůJehněčí hřbet
    • 1lžíceKari pasta
    • 1,5decilitryKokosové mléko
    • 2stroužkyČesnek
    • 0,5lžičkaChilli koření mleté
    • 0,5lžičkaKmín mletý
    • 1lžíceOlej kukuřičný
    • 1kusCibule
    • 6lžicMáslo arašídové
    • 1lžičkaProtlak rajčatový
    • 1lžičkaLimetková šťáva
    • 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
49 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso pokrájíme na kousky a dáme do větší mísy. V misce smícháme kokosové mléko, rozetřený česnek, kari pastu, mleté chilli a kmín. Směsí přelijeme maso, promícháme a necháme 30 minut marinovat.
  • 2
    Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme arašídové máslo, vodu, limetkovou šťávu a rajčatový protlak. Vznikne nám omáčka saté.
  • 3
    Maso napícháme na dřevěné grilovací jehly a marinádu uschováme. Opékáme na horkém grilu 8 minut a jednou maso obrátíme.
  • 4
    Do woku vlijeme uschovanou marinádu a povaříme 5 minut.
  • 5
    Podáváme opečené jehněčí s omáčkou saté.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.