Jehněčí se saté omáčkou
60 min.
Ingredience
- 450gramůJehněčí hřbet
- 1lžíceKari pasta
- 1,5decilitryKokosové mléko
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 1lžíceOlej kukuřičný
- 1kusCibule
- 6lžicMáslo arašídové
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
49 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na kousky a dáme do větší mísy. V misce smícháme kokosové mléko, rozetřený česnek, kari pastu, mleté chilli a kmín. Směsí přelijeme maso, promícháme a necháme 30 minut marinovat.
- 2Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme arašídové máslo, vodu, limetkovou šťávu a rajčatový protlak. Vznikne nám omáčka saté.
- 3Maso napícháme na dřevěné grilovací jehly a marinádu uschováme. Opékáme na horkém grilu 8 minut a jednou maso obrátíme.
- 4Do woku vlijeme uschovanou marinádu a povaříme 5 minut.
- 5Podáváme opečené jehněčí s omáčkou saté.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.