Jehněčí se špenátem
60 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 80gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůZakysaná smetana
- 800gramůJehněčí maso
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
52 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a obalíme v polovině dávky mouky. Dáme na rozpálené sádlo opéci dorůžova. Maso vyjmeme.
- 2Ve zbylém tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli i s natí.
- 3Špenát omyjeme a hrubě nasekáme. Opečené maso a špenát vložíme na cibulový základ, podlijeme a dusíme. Když je maso měkké, zaprášíme je zbylou moukou a povaříme.
- 4Podáváme s kyselou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.