Jehněčí steaky s ořechy a liči
65 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí maso
- 500gramůLiči
- 3kusyŠalotka
- 1kusCibule červená
- 0,5lžíceSůl
- 1,5lžíceČesnekové máslo
- 4lžíceOřechy pekanové
- 1lžičkaPepř zelený mletý
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2,5decilitryHovězí vývar základní
- 1,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 2,5decilitryVíno portské
- 200gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
37 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí stehno odblaníme, zbavíme žilek a tučných částí. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na steaky, silné asi 2 cm.
- 2Čerstvé omyté liči oloupeme. Šalotku a červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Nakládané fazolové lusky scedíme.
- 3Plátky masa podélně rozkrájíme tak, že si utvoříme kapsy. Maso z každé strany osolíme, zevnitř maso potřeme česnekovým máslem. Do každého steaku vložíme 1 liči, 1 celý ořech a kolečko červené cibule. Kapsy uzavřeme párátkem, maso posypeme čerstvě pomletým pepřem.
- 4V pánvi na rozpáleném oleji s máslem steaky restujeme z každé strany po 1-2 minutách dozlatova. Maso pak dáme do zapékací mísy. Do pánve přidáme 1 lžíci másla a cibuli a zpěníme. Přimícháme k ní zbylé ořechy, promícháme a směs rozprostřeme na maso.
- 5V misce si v hovězím bujónu rozmícháme Maizenu a víno. Bujónem přelijeme maso, mísu zakryjeme a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 210 °C přibližně 30 minut.
- 6Měkké maso s šalotkou dáme na talíře (vyjmeme párátka), přiložíme k němu zbylé liči, zelené fazolky, maso přelijeme výpekem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.