Jehněčí svíčková v medové marinádě
20 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso
- 300gramůMed včelí
- 3lžíceSójová omáčka
- 2stroužkyČesnek
- 20mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
203 mg
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Rozpuštěný med smícháme v misce se sójovou omáčkou a prolisovaným česnekem.
- 2Maso potřeme medovou marinádou ze všech stran a pod fólií necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
- 3Rošt pomažeme olejem, gril předehřejeme na vyšší teplotu. Odleželé maso položíme na rošt a 4 minuty zprudka zapékáme ze všech stran. Poté teplotu snížíme a maso grilujeme ještě asi 6 minut. Často otáčíme a potíráme zbylou marinádou.
- 4Grilované maso necháme chvíli odpočinout, poté šikmým řezem nakrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.