Jehněčí tažín s dýní a meruňkami
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKoření ras el hanout
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 600gramůJehněčí kýta
- 200gramůDýně
- 200gramůMeruňky sušené
- 500mililitrůVývar jehněčí
- 1kusCitrony
- 200gramůKuskus
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
31 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
10 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme na jemno a opečeme ji na oleji doměkka. Přidáme na jemno nakrájený česnek, koriandr a ras el hanout a pár minut smažíme.
- 2Jehněčí maso a oloupanou dýni nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 cm a přidáme do pánve k cibuli. Přidáme i přepůlené meruňky. Zalijeme rajčaty a vývarem (použít můžeme i hovězí) a dusíme asi hodinu. Pak dalších 30 minut vaříme bez pokličky.
- 3Mezitím si připravíme kuskus podle návodu na obalu.
- 4Tažín podáváme s kuskusem posypaný koriandrem a se skrojky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.