Jehněčí tažín s dýní a meruňkami

110 min.
Maroko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
31 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
10 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nasekáme na jemno a opečeme ji na oleji doměkka. Přidáme na jemno nakrájený česnek, koriandr a ras el hanout a pár minut smažíme.
  • 2
    Jehněčí maso a oloupanou dýni nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 cm a přidáme do pánve k cibuli. Přidáme i přepůlené meruňky. Zalijeme rajčaty a vývarem (použít můžeme i hovězí) a dusíme asi hodinu. Pak dalších 30 minut vaříme bez pokličky.
  • 3
    Mezitím si připravíme kuskus podle návodu na obalu.
  • 4
    Tažín podáváme s kuskusem posypaný koriandrem a se skrojky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.