Jehněčí v omáčce s kapary
70 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí plec
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 120gramůCibule
- 5gramůSůl
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 4lžíceKapary
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
28 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
408 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci uvedeme vývar k varu. Vložíme očištěné maso a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme pokrájenou cibuli, podlijeme vývarem a 10 minut vaříme. Odstavíme, přidáme v troše vývaru rozšlehané žloutky s kouskem másla. Dobře promícháme.
- 3Do omáčky vložíme nakrájené maso a posypeme kapary.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.