Jehněčí žebírka v jablečné omáčce
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 8kusůJehněčí žebírka
- 4lžíceOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 6lžicVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaZázvor mletý
- 500gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1331 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
118 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Omytá žebírka po okrajích nařízneme a naklepeme. Potřeme je směsí z 1 lžíce oleje, nastrouhané cibule, zázvoru a soli. Necháme odležet v chladu asi 1 hodinu.
- 2Připravená žebírka opékáme na zbylém oleji po obou stranách doměkka.
- 3Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na kousky, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Prolisujeme je, osolíme, osladíme a přidáme citronovou šťávu.
- 4Z pánve slijeme část oleje, do šťávy přidáme máslo, podlijeme a povaříme.
- 5Žebírka upravíme na nahřáté talíře, přelijeme vroucí šťávou a horkými jablky.
- 6Vhodnou přílohou jsou opékané brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.