Jelení guláš s jehněčím masem

120 min.
Česká republika

Ingredience

    • 700gramůJelení maso
    • 300gramůJehněčí maso
    • 250gramůCibule
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 1200mililitrůHovězí vývar základní
    • 60gramůZelí kysané
    • 30gramůJíška hotová tmavá
    • 8gramůSůl
    • 3gramyKmín celý
    • 600gramůBrambory vařené
    • 80gramůProtlak rajčatový
    • 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
28 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jelení a jehněčí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.
  • 2
    V hrnci na rozehřátém sádle zpěníme cibuli, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, přidáme kostky masa, osolíme, okmínujeme, podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, zelí a dusíme téměř doměkka. Zahustíme hotovou jíškou a dodusíme.
  • 3
    Guláš podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.