Jelení guláš s jehněčím masem
120 min.
Ingredience
- 700gramůJelení maso
- 300gramůJehněčí maso
- 250gramůCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 60gramůZelí kysané
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 8gramůSůl
- 3gramyKmín celý
- 600gramůBrambory vařené
- 80gramůProtlak rajčatový
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
28 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jelení a jehněčí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.
- 2V hrnci na rozehřátém sádle zpěníme cibuli, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, přidáme kostky masa, osolíme, okmínujeme, podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, zelí a dusíme téměř doměkka. Zahustíme hotovou jíškou a dodusíme.
- 3Guláš podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.