Jelení kýta s brusinkami
170 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1kusBobkový list
- 1lžíceMed včelí
- 500mililitrůZvěřinový vývar
- 1špetkaTymián sušený
- 1litrVíno červené
- 5kusůMrkev kořen
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kilogramJelení kýta
- 2špetkyPetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceHladká mouka pšeničná
- 1baleníProtlak rajčatový
- 1šálekOlej stolní
- 0,5hrstBrusinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1438 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
86 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Troubu rozehřejeme na 220°C. Maso osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji zprudka opečeme. Následně vložíme do pekáče a pečeme 30 minut.
- 2Cibuli, mrkev a petržel nakrájíme, přidáme tymián, bobkový list a rajčatový protlak. Tuto směs přidáme k masu.
- 3Po opečení zeleniny zalijeme červeným vínem, přikryjme pokličkou a necháme péct další hodinu.
- 4Vypečenou šťávu zalijeme zvěřinovým vývarem, zahustíme moukou a propasírujeme.
- 5Maso potřeme medem a necháme ještě pár minut péct.
- 6Smetanu ušleháme a vmícháme do ní brusinky, vzniklou brusinkovou pěnu podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.