Jelení kýta s brusinkami

170 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1438 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
86 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 220°C. Maso osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji zprudka opečeme. Následně vložíme do pekáče a pečeme 30 minut.
  • 2
    Cibuli, mrkev a petržel nakrájíme, přidáme tymián, bobkový list a rajčatový protlak. Tuto směs přidáme k masu.
  • 3
    Po opečení zeleniny zalijeme červeným vínem, přikryjme pokličkou a necháme péct další hodinu.
  • 4
    Vypečenou šťávu zalijeme zvěřinovým vývarem, zahustíme moukou a propasírujeme.
  • 5
    Maso potřeme medem a necháme ještě pár minut péct.
  • 6
    Smetanu ušleháme a vmícháme do ní brusinky, vzniklou brusinkovou pěnu podáváme k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.