Jemná bramborová kaše
30 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 1000gramůBrambory
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
318 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, rozkrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Slijeme vodu, přidáme máslo a brambory dobře rozmačkáme.
- 3Za stáleho míchání přiléváme vařící mléko, dle chuti přisolíme a našleháváme metlou.
- 4Podáváme lehce politou máslem, na kterém jsme dozlatova osmahli jemně nasekanou cibuli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 23. 8. 2015
Jemná bramborová kaše
Klasická bramborová kaše. Většinou se máslo zašlehá do brambor, ale občas taky dávám nahoru, např. plátek bylinkového másla, abych moc nezvyšovala kalorickou hodnotu jídla. Mléko dle potřeby, záleží, jaké jsou brambory. Kaše s osmaženou cibulkou moc chutnala.