Jemná bramborová kaše

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
318 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, rozkrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka.
  • 2
    Slijeme vodu, přidáme máslo a brambory dobře rozmačkáme.
  • 3
    Za stáleho míchání přiléváme vařící mléko, dle chuti přisolíme a našleháváme metlou.
  • 4
    Podáváme lehce politou máslem, na kterém jsme dozlatova osmahli jemně nasekanou cibuli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 23. 8. 2015
Jemná bramborová kaše
Klasická bramborová kaše. Většinou se máslo zašlehá do brambor, ale občas taky dávám nahoru, např. plátek bylinkového másla, abych moc nezvyšovala kalorickou hodnotu jídla. Mléko dle potřeby, záleží, jaké jsou brambory. Kaše s osmaženou cibulkou moc chutnala.