Jemná buchta s třešněmi

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
688 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešně v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh, do kterého přimícháme lžičku krupicového cukru.
  • 3
    V míse smícháme mléko, krupicový cukr, špetku soli a žloutky. Pak přidáváme postupně mouku, až vznikne řidší těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
  • 4
    V žáruvzdorné formě nebo pekáči rozehřejeme máslo, nalijeme na něj těsto, posypeme třešněmi a kousky zbylého másla. Pečeme přibližně 45 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
  • 5
    Moučník podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.