Jemná buchta s třešněmi
60 min.
Ingredience
- 3lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůTřešně
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 5decilitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
688 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Třešně v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh, do kterého přimícháme lžičku krupicového cukru.
- 3V míse smícháme mléko, krupicový cukr, špetku soli a žloutky. Pak přidáváme postupně mouku, až vznikne řidší těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
- 4V žáruvzdorné formě nebo pekáči rozehřejeme máslo, nalijeme na něj těsto, posypeme třešněmi a kousky zbylého másla. Pečeme přibližně 45 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
- 5Moučník podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.