Jemná chřestová polévka
25 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 500gramůChřest zelený
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
94 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
19 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci si přivedeme k varu 1 litr vody se solí, cukrem a citrónovou šťávou. Čerstvý zelený chřest omyjeme, tvrdou spodní část, asi 1/3, odřežeme. Chřest ponoříme do vroucí vody a pomalu ho vaříme přibližně 10–14 minut.
- 2Poté ho vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme na menší kousky asi 3 cm dlouhé. V misce si dohladka rozmícháme mouku v zakysané smetaně a přimícháme ji do polévky. Za stálého míchání povaříme smetanu asi 1 minutu, přidáme máslo, vrátíme pokrájený chřest a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.