Jemná chřestová polévka

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
94 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
19 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci si přivedeme k varu 1 litr vody se solí, cukrem a citrónovou šťávou. Čerstvý zelený chřest omyjeme, tvrdou spodní část, asi 1/3, odřežeme. Chřest ponoříme do vroucí vody a pomalu ho vaříme přibližně 10–14 minut.
  • 2
    Poté ho vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme na menší kousky asi 3 cm dlouhé. V misce si dohladka rozmícháme mouku v zakysané smetaně a přimícháme ji do polévky. Za stálého míchání povaříme smetanu asi 1 minutu, přidáme máslo, vrátíme pokrájený chřest a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.