Jemná holandská omáčka
30 min.
Ingredience
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 150gramůMáslo čerstvé
- 0,25litrVývar zeleninový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
44 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
576 mg
Cukr
330 mg
Postup přípravy
- 1Žloutky oddělíme do bílků, vložíme do kastrůlku a přilijeme zeleninový vývar. Přidáme nakrájené máslo, sůl a citronovou šťávu. Za stálého šlehání nahříváme ve vodní lázni, až omáčka zhoustne.
- 2Omáčku zahříváme jen zvolna, aby se nesrazila.
- 3Podáváme k rybám nebo k zeleninovým pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.