Jemná ořechová bábovka

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
703 mg
Cukr
216 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme do hladka máslo s tekutým sladidlem, vejcem, pomerančovou kůrou, vanilkovým cukrem a špetkou skořice. Pak do krému postupně přimícháváme mouku, kypřící prášek do pečiva a mléko. Nakonec přimícháme mleté lískové oříšky.
  • 2
    Bábovkovou formu vymažeme herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 60 minut. Po upečení bábovku vyklopíme z formy, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.