Jemná ořechová bábovka
80 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžícePomerančová kůra
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSkořice mletá
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 6lžicMléko polotučné
- 50gramůOřechy lískové
- 1lžíceHera
- 2lžíceStrouhanka
- 3lžíceStolní sladidlo Sladký polibek
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
703 mg
Cukr
216 mg
Postup přípravy
- 1V míse utřeme do hladka máslo s tekutým sladidlem, vejcem, pomerančovou kůrou, vanilkovým cukrem a špetkou skořice. Pak do krému postupně přimícháváme mouku, kypřící prášek do pečiva a mléko. Nakonec přimícháme mleté lískové oříšky.
- 2Bábovkovou formu vymažeme herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 60 minut. Po upečení bábovku vyklopíme z formy, necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.