Jemné čokoládové pralinky

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůČokoláda hořká
    • 100gramůČokoláda mléčná
    • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 1lžíceLikér Grand Marnier
    • 1špetkaSůl
    • 100gramůKakaové boby
    • 0,5lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hořkou i mléčnou čokoládu nakrájíme na malé kousky a vsypeme do nerezové mísy.
  • 2
    Smetanu nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a přidáme lžíci másla. Když se máslo rozpustí, přelijeme smetanu na nakrájenou čokoládu. Vše dobře promícháme a do směsi přidáme likér, nastrouhanou pomerančovou kůru a špetku soli. Směs necháme asi 2 hodiny v chladničce.
  • 3
    Ze ztuhlé směsi potom lžičkou vykrajujeme a tvarujeme menší kuličky, které obalujeme v drcených kakaových bobech (na obalení můžeme použít kakao nebo mleté oříšky).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.