Jemné čokoládové pralinky
25 min.
Ingredience
- 100gramůČokoláda hořká
- 100gramůČokoláda mléčná
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceLikér Grand Marnier
- 1špetkaSůl
- 100gramůKakaové boby
- 0,5lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Hořkou i mléčnou čokoládu nakrájíme na malé kousky a vsypeme do nerezové mísy.
- 2Smetanu nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a přidáme lžíci másla. Když se máslo rozpustí, přelijeme smetanu na nakrájenou čokoládu. Vše dobře promícháme a do směsi přidáme likér, nastrouhanou pomerančovou kůru a špetku soli. Směs necháme asi 2 hodiny v chladničce.
- 3Ze ztuhlé směsi potom lžičkou vykrajujeme a tvarujeme menší kuličky, které obalujeme v drcených kakaových bobech (na obalení můžeme použít kakao nebo mleté oříšky).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.