Jemné kapustové lívanečky
30 min.
Ingredience
- 1kusKapusta hlávková
- 15lžicMléko polotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 15lžicMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou kapustu nakrájíme nadrobno a podusíme v troše vody doměkka.
- 2V mléce rozmícháme sůl, žloutky, hladkou mouku, podušenou kapustu a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Z připraveného těsta pečeme na oleji menší lívance po obou stranách dozlatova.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.