Jemné knedlíky
45 min.
Ingredience
- 40gramůSůl
- 4000gramůKnedlíky v prášku
- 600gramůMouka pšeničná hrubá
- 240gramůVejce slepičí
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
8 g
Sacharidy
174 g
Vláknina
13 g
Cukr
185 mg
Postup přípravy
- 1Jemné knedlíky v prášku vsypeme do mísy, promícháme, přidáme vejce rozšlehaná s vodou a zpracujeme v hustší těsto, které zasypeme asi 500g prosáté mouky a 5-10 minut necháme odpočinout.
- 2Těsto rozkrojíme na 10 stejných dílů a ztvarujeme na podlouhlé šišky, které vkládáme do vařící osolené vody a vaříme 20-25 minut. Během varu knedlíky obrátíme.
- 3Uvařené knedlíky ihned rozkrájíme na plátky nebo je propícháme, aby vyprchala pára.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.