Jemné kuřecí kari
90 min.
Ingredience
- 1,5lžičkyOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžičkaKmín drcený
- 500gramůKuřecí prsa
- 1kusSkořice celá
- 2lžíceHrozinky
- 200gramůRýže Basmati
- 250gramůŘecký jogurt
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
22 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
14 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na jemno a asi 5 minut ji opékáme doměkka na oleji. Poté přidáme utřený česnek, zázvor, koriandr, hořčičná semínka, garam masala a kmín a 2 minuty povaříme.
- 2Poté přidáme i kuřecí maso nakrájené na kousky velikosti sousta a 10 minut opékáme na mírném plameni za občasného promíchání. Přidáme 300 ml horké vody a kostku bujónu. Přidáme i skořici a 45 minut povaříme.
- 3Skořici vyjmeme, vmícháme jogurt a rozinky a prohřejeme.
- 4Podáváme s vařenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.