Jemné mandlové preclíky
30 min.
Ingredience
- 70gramůCukr moučkový
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMandle mleté
- 1špetkaSkořice mletá
- 2kusyHřebíček
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
590 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V mouce rozdrobíme máslo, přidáme cukr, žloutek, mleté mandle, skořici a tlučené hřebíčky. Rychle vypracujeme těsto a necháme je v chladu odpočinout.
- 2Z těsta tvarujeme malé tenké válečky a z nich formujeme preclíky. Urovnáme je na plech, potřeme bílkem a upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.