Jemné máslové noky
28 min.
Ingredience
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 1,5šálkyMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
3 g
Cukr
339 mg
Postup přípravy
- 1Máslo v misce utřeme do pěny a postupně, za stálého míchání k němu přidáme žloutky. Po částech přisypáváme mouku a těsto ředíme mlékem.
- 2Nakonec těsto osolíme a zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.
- 3Lžící vykrajujeme z těsta noky, vhazujeme je do vroucí vody a vaříme asi 8 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.