Jemné máslovo-ořechové řezy
70 min.
Ingredience
- Kávový krém
- 200gramůMáslo čerstvé
- 3lžičkyKáva instantní
- 1lžíceVoda pitná
- 260gramůCukr moučkový
- Na ozdobu
- 2lžíceKakao - prášek
- 200gramůOřechy vlašské
- Na vytření plechu
- Ořechové těsto
- 3lžičkyKypřící prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceKáva instantní
- 1lžíceVoda pitná
- 5lžicMléko plnotučné
- 200gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3784 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
392 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Plech na pečení vytřeme máslem a vyložíme pečícím papírem. 3.5 lžíce instantní kávy v hrnečku smícháme s 1 lžicí vroucí vody na hustou pastu. Do mísy prosejeme hladkou mouku s práškem do pečiva a solí. Troubu si předehřejeme na 180°C.
- 2V míse vyšleháme elektrickým šlehačem máslo s cukrem do pěny. Pak k němu, za stálého šlehání, přidáme postupně 4 vejce. Vejce přidáváme vždy, když to předešlé je vyšlehané. Nakonec zašleháme po lžičkách kávovou pastu. Vařečkou do kávové směsi zamícháme posekané ořechy, mléko a připravenou mouku. Dobře promíchané těsto nalijeme na plech, široký nožem uhladíme povrch a dáme do trouby péct. Korpus pečeme 20-25 minut dozlatova. Párátkem zjistíme, jestli je korpus upečený. Po upečení ho necháme vychladnout, pak ho překrojíme na 2 poloviny. Jednu polovinu necháme na plechu, druhou opatrně dáme na plochou mísu vyloženou pečícím papírem.
- 3Mezitím, než korpus úplně vychladne, si připravíme kávový krém: znovu v hrnečku smícháme 3 lžičky instantní kávy s 1 lžicí vroucí vody a vymícháme ji na pastu. Do hlubší mísy si dáme kousky změklého másla a moučkový cukr. Elektrickým šlehačem vyšleháme nadýchaný krém, ke konci šlehání přidáme po lžičkách připravenou kávu a důkladně ji zašleháme. Polovinu korpusu natřeme 1/2 krému a zakryjeme ho druhou polovinou korpusu z plechu. Ze zbylého krému si dáme do zdobícího potravinářského sáčku asi 4 vrchovaté krému na ozdobu. Zbytkem krému potřeme povrch korpusu, který poprášíme kakaem, dozdobíme ho krémem a půlkami vlašských ořechů. Mísu s ozdobeným korpusem dáme do chladničky minimálně na 2 hodiny.
- 4Před podáváním širokým nožem nakrájíme řezy ve tvaru obdélníků, poklademe je na servírovací talířky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.